Waarom je steeds de verkeerde foundation koopt

Waarom je steeds de verkeerde foundation koopt

 

Herken je dat?

Je hebt net helemaal enthousiast een nieuwe foundation gekocht en kan niet wachten om deze te gebruiken. Thuis aangekomen breng je de foundation aan en … jammer. Je blijkt weer geld in de prullenbak te hebben gegooid. De kleur is te donker en past niet bij je, de foundation egaliseert niet wat je graag had willen egaliseren of je gezicht lijkt bijna levenloos te zijn. Balen. En wat nog vervelender is, zo zie en ervaar ik het tenminste, is dat je de foundation, na aankoop en gebruik niet meer mag en kan ruilen.


Ik leg je in dit blog uit welke vier fouten vrouwen het meeste maken als ze een foundation kopen. En, ik geef je ook de ideale oplossing waardoor dit jou in ieder geval niet meer gebeurt.
 

De vier meest gemaakte fouten:

 

  • De kleur van de foundation kiezen op de binnenkant van je pols.
  • De kleur van de foundation testen bij kunstlicht in de winkel.
  • Foundation kopen zonder te weten welke huidtype je hebt.
  • Foundation kopen en gebruiken om te bruinen.

 

 

Fout 1. De kleur van de foundation kiezen op de binnenkant van je pols. 

 

De meeste vrouwen bepalen de kleur van de foundation door deze op de binnenkant van hun pols te testen. In vergelijking met je gezicht komt de binnenkant van je pols amper in de zon. Deze huidskleur is daar dus altijd iets lichter dan de kleur van je gezicht. Bepaal je de kleur van je foundation door deze te vergelijken met de huidskleur op de binnenkant van je pols, kies je bijna altijd de verkeerde kleur.

De oplossing hiervoor is de foundation uitproberen op je kaaklijn. Dan zie je of de kleur past bij je gezicht, je hals en decolleté.
   

   
Fout 2. De kleur van de foundation testen bij kunstlicht in de winkel. 

   

Het is belangrijk om de kleur van je foundation te testen bij daglicht. Kunstlicht kan (net als avondlicht) voor een heel ander plaatje zorgen. Het is heel goed mogelijk dat jij voor jouw huid twee tinten moet mengen om de juiste kleur te krijgen. Dat is moeilijk te zien wanneer je bij kunstlicht test.
Bedenk verder dat de kleur van je huid verandert in het loop van het jaar: in de zomer ben je meestal meer getint dan in de winter. Daardoor heb je misschien wel sowieso twee kleuren foundations nodig. Daglicht is daarom altijd het beste.

 

 

Fout 3. Foundation kopen zonder te weten welke huidtype je hebt. 

 

Een goede foundation verzorgt je huid. Voordat je een keuze maakt, is het dus handig om te weten welke huidtype je hebt. Heb je bijvoorbeeld een droge huid? Als je hier een foundation op doet die wel matcht met de huidskleur, maar niet de juiste verzorging biedt, krijg je ook niet het gewenste egaliserende resultaat.
Ga eens langs bij een huidspecialist om je huid te laten beoordelen. Vraag jezelf ook af wat je wil bereiken met de foundation: wil je een stevige dekking? Wil je een totale egalisering of ga je voor een natuurlijke look? Wanneer je weet wat je wil bereiken, kun je een betere keuze maken.

 

 

Fout 4. Foundation gebruiken om te bruinen 

 

Gebruik foundation niet om jezelf een kleurtje te bezorgen. Dat pakt nooit natuurlijk uit en is dus niet mooi. Een te lichte kleur werkt ook niet goed: dit maakt je gezicht levenloos.
Voor een natuurlijk, stralend effect kies je daarom altijd de tint die je eigen huidskleur zo goed mogelijk benadert.

Maar: hoe pak je dit dan aan?

Ik heb de ideale oplossing!

 

 


De juiste foundation kiezen 

Foundations vormen de basis van je make-up en zijn vooral bedoeld om de huid te egaliseren.

Met de juiste foundation kun je vlekjes of pukkeltjes ‘wegwerken’ en je huid veel mooier laten uitkomen. De juiste foundation kies je dus door deze in het daglicht op een schone huid te testen. Dat is heel ongemakkelijk om te doen in een drukke winkel, met altijd het verkeerde licht.

 

Speciaal voor dit probleem heb ik een sample pakket samengesteld, waarmee jij de juiste kleurkeuze kunt bepalen in jouw eigen vertrouwde omgeving. Je kunt dus verschillende foundations testen op de juiste manier en ook nog eens gratis! Zonder druk of andere invloeden van buitenaf.

 

6 foundations voor alle huidtypes

Ik heb in totaal zes mooie kleuren foundation ontwikkeld. Je vindt ze terug in twee handige sample kits. Een voor de lichtere huidskleuren en een voor de donkere. Wanneer je een sample kit aanvraagt, kun je in alle rust de kleur kiezen die het beste bij je past.

 

De foundations zijn geschikt voor alle huidtypen; het zijn crèmes die alleen milde en kalmerende ingrediënten bevatten. De crèmes hebben een zijdezachte structuur, smeren fijn, mengen goed met je eigen huidskleur en geven een juiste dekking zonder dat het onnatuurlijk uitziet. En ook niet onbelangrijk: ze ruiken heerlijk !

 

De sample kit kun je hier bestellen


Wanneer je de voor jouw perfecte foundationmatch hebt gevonden, kun jij deze meteen online bestellen. We verrekenen dan het aankoopbedrag van de sample kit met het bedrag van je bestelling. 

 

Nu weet je precies waar je moet zijn om jouw ideale foundation te kunnen kiezen.